Home Nieuws Nanda Schrijfsels Extra's Contact English

Foto's

Geen hertenkampdier heb ik zo vaak op de foto gezet als Nanda de nandoe en op deze pagina vindt u daar een kleine selectie van. Her en der op deze website staan nog wat andere foto's van de verendiva en net als al het andere materiaal alhier is het ook bij deze foto's niet toegestaan om ze zonder bronvermelding te gebruiken voor eigen doeleinden. Gebruik voor commerciŽle doeleinden is, tenzij er toestemming voor is verleend, helemaal niet toegestaan, want Nanda was een eerbiedwaardige vogel en haar betrekken in vuige kapitalistische uitwassen is daarmee gewoon een vorm van heiligschennis. Of, noem het hoe je het noemen wilt, godslastering.


Misschien wel de mooiste foto die ik ooit van Nanda heb gemaakt. Een staatsieportretNanda al badend in het zomerzonnetjeNa de zomerzon kwamen de herfstbladeren en daarna volgde elk jaar weer de winter. Soms sneeuwde het dan en met zo'n dikke witte deken in beeld was het fotograferen van Nanda een kunstvorm op zichNanda had zonder twijfel een fotogeniek koppieHet turkoois van haar ogen op het wit van haar veren gaf Nanda iets majestueusZoals het een goed diva betaamt had Nanda haar verenkleed altijd tot in de puntjes op ordeHet hooi van de lama's en herten kan prima dienen als winters dekentjeScharrelen was Nanda's lust en levenFoto vanuit de ruimte

Ook de satellieten van Google wisten Nanda te vinden. Op Google Maps is (of inmid-dels wŠs, ik weet niet of en zo ja, hoe vaak Google zijn satellietbeelden ververst) te zien hoe, op het hertenkampveld vlak boven de heemtuin, een van een miniskule zij-stip voorziene witte stip loopt te scharrelen en verder uitvergroten is niet nodig, want het gaat hier onmiskenbaar om de verendiva. Naast de piramides van Gizeh, de Eiffeltoren van Parijs, het Haagse Binnenhof, de Sixtijnse kapel nabij het Vaticaner Sint-Pietersplein, de grote groene zeeŽn van het Amazonebekken en de straten van Manhatten heeft ook zij een plekje op Google Maps. Wat mij betreft volkomen terecht!


Vlakbij de plek waar Nanda op deze foto loopt is ze op 2 februari 2012
begraven en staat inmiddels haar grafmonumentMail Twitter